Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Je tuin winterklaar maken: vergeet je terras niet

clock min. reading time

De herfst is al volop bezig en binnenkort doet koning winter zijn intrede, net als de bijbehorende neerslag en vrieskoude. Tijd om je tuin en terras daarop voor te bereiden. Zo kun je het volgende voorjaar weer volop genieten van je tuin vol bloemen en planten … en een terras in optimale conditie! Ontdek hoe.

Geef de winter kleur, en plant vooruit

Wil je in de lente genieten van de kleurige bloemenpracht van krokussen, narcissen en tulpen op je terras? Dan moet je daarvoor voorjaarsbollen planten, en wel vóór de eerste nachtvorst. November is daar ideaal voor. Staan er bloembakken op je terras? Daarin kun je nu winterharde planten zoals viooltjes zetten om je winter mooi op te fleuren.

Snoeien en beschermen

  • Wintergroene hagen, fruitbomen, klimop, … De herfst is voor veel planten de aangewezen periode om gesnoeid te worden.
  • Planten die niet-winterhard zijn, bescherm je door ze met aarde, humus, bladeren of turf af te dekken. Door compost in de herfst toe te dienen, kan de humus tijdens de wintermaanden in de grond dringen en ‘verwerkt’ worden door de bodemorganismen.
  • Grotere vaste planten bescherm je door de wortels met stro of bladeren af te dekken. Laat afgevallen bladeren en stengels liggen als beschermende laag voor de plantjes eronder, behalve op je gazon.
  • Haal bloemen en planten in potten binnen. Om groeischeuten te voorkomen, geef je ze beter geen meststoffen.

Opruimen en beschermen

Laat alle water uit je tuinslang lopen en ruim ze op. Zet lege bloempotten binnen of plaats ze ondersteboven zodat er geen water in blijft staan. Sluit het water van buitenkranen af en bescherm ze met doeken.

Verzorg je tuinmeubelen

Berg je tuinmeubelen op, maar niet vooraleer je ze grondig hebt geschrobd. Heb je houten tuinmeubelen? Behandel ze dan eventueel met wat olie of vernis. Plaats ze het liefst op een droge beschutte plek, zoals de zolder of je tuinhuis.

Geef je terras (een beetje) aandacht

Ook zo zorgeloos genoten van de zomer en je Twinson-terras met composietplanken? Dat mag je blijven doen: je terrasplanken vergen weinig onderhoud. ‘s Winters hoef je ze slechts nu en dan met de hogedrukreiniger proper te houden.

Interesse in een terras van houtcomposiet? Vraag een gratis prijsofferte of vind een verdeler in je buurt.

Configureer je terras met de terrascalculator