Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Je terras: de ideale plek voor een zomerse barbecue

clock min. reading time

Wie zomer zegt, zegt zon. En wie zon zegt, zegt barbecue! Niets zo gezellig als samen met vrienden bij mooi weer genieten van een drankje en een heerlijk geroosterd worstje of een saté. Organiseer je een barbecue bij je thuis? Dan is je terras dé plek bij uitstek voor alle feestgedruis.

Boodschappen doen voor je barbecue

Bij een geslaagde barbecue komt er best wel wat voorbereiding kijken. Je moet drank inslaan, groenten snijden, sausjes kiezen … Tegenwoordig is het wel niet meer zo raar dat je je gasten vraagt om hun eigen vlees mee te brengen. Zo vermijd je overschotten en heeft iedereen zeker iets naar zijn gading – misschien zijn er wel vegetariërs onder je gasten die liever groenteburgers en quornworstjes willen dan ribstukken en kippenboutjes?
Voor het barbecuestel moet je natuurlijk wel zelf zorgen. Je hebt de keuze uit een houtskoolbarbecue, een gasbarbecue of een elektrische barbecue. Ook de accessoires zijn cruciaal: voorzie dus een lange tang, platte spiezen en een kwastje om het vlees in te wrijven met olie of marinade. Om je rooster achteraf schoon te maken, gebruik je het best een stalen borstel. Vergeet ten slotte ook je schort en keukenhandschoenen niet; die zijn echt geen overbodige luxe!

De barbecue aansteken

Vaak is het vuur aanmaken een heikel punt bij het barbecueën. Haal alvast voldoende aanmaakblokjes in huis, bij voorkeur zonder paraffine. Wil je helemaal niets aan het toeval overlaten? Gebruik dan een speciale kolenstarter of ‘schouw’ om je vuur aan te steken.
Tip: In plaats van traditionele houtskool kun je ook kokosbriketten gebruiken. Die branden makkelijker en ontvlammen minder fel als er vet opdruppelt. Handig!

Genieten op je terras in Twinson-houtcomposiet

Voor je je gasten kunt ontvangen, moet je natuurlijk eerst nog alles klaarzetten. Haal dus maar je tuinstoelen en tuintafel – en een sopje om ze te reinigen – boven. Met decoratie zoals slingers en lampionnen geef je je barbecue extra cachet. Waar je dat alles installeert? Op je terras natuurlijk! De tafel met het groentebuffet en de borden staat het best op een stevige ondergrond.
Een terras in Twinson-houtcomposiet is perfect geschikt voor een barbecue. Er is geen enkele kans op splinters, wat het perfect veilig maakt voor blote voeten en spelende kinderen. Ook is Twinson slipvrij, zelfs als je er een fles wijn of een karaf water op hebt gemorst. Ten slotte is Twinson ook heel makkelijk te reinigen, iets wat je zeker zult appreciëren de dag na je barbecue.

Configureer je terras met de terrascalculator