Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Houtcomposiet: een duurzame oplossing voor tropisch hardhout

clock min. reading time

Voor hun gevelbekleding en terras geven veel mensen nog altijd de voorkeur aan de landelijke en stijlvolle uitstraling van hout. Maar tegenwoordig speelt niet alleen het uitzicht van je buitenschrijnwerk een rol, ook de duurzaamheid en het onderhoud zijn belangrijke aspecten. Bij gevels en terrassen is houtcomposiet een meer dan waardig alternatief voor tropisch hardhout. Ontdek hier de voordelen!

Tropisch hardhout: duur prijskaartje

Voor een landelijke woning lijkt houten buitenschrijnwerk de ideale keuze. Hout geeft je woning nu eenmaal een authentieke, elegante toets. Jammer genoeg gaat er wel heel wat onderhoud mee gepaard. Tropisch hardhout – hout van tropische loofbomen – mag dan wel een langere levensduur kennen dan zachthout, toch kan het na verloop van tijd beginnen rotten. Daarnaast hangt er een behoorlijk duur prijskaartje aan vast. Kies je voor terrasplanken van tropisch hardhout? Dan moet je ook rekening houden met slipgevaar.

Geniet van het beste uit twee werelden

Iedereen wil zo lang mogelijk genieten van zijn ramen, deuren en ander buitenschrijnwerk. Hou je van de houten look, maar heb je geen zin om veel tijd en moeite te besteden aan onderhoud? Dan is Twinson-houtcomposiet voor jou de ideale oplossing. Het is een samenstelling van pvc en hout, en biedt je het beste van twee werelden. Twinson-houtcomposiet ziet er even natuurlijk en warm uit als hout en is even makkelijk te onderhouden als pvc. Dit veelzijdige materiaal wordt gebruikt voor terrassen, dakrandoversteken en gevelbekleding.

Wist je dat houtcomposiet – in tegenstelling tot sommige hardhoutsoorten – niet afkomstig is uit bedreigde regenwouden?

Configureer je terras met de terrascalculator

 

Makkelijk te onderhouden

Waarom houtcomposiet zo makkelijk te onderhouden is? Tropisch hardhout moet je na verloop van tijd opnieuw schilderen, omdat de kleur vervaagt of de verf afbladdert. Bij houtcomposiet ondervind je die nadelen niet. Je kiest gewoon jouw favoriete kleur en klaar is kees.

Duurzaamheid staat voorop

Houtcomposiet is een duurzaam materiaal, omdat het honderd procent recycleerbaar is. Kies je voor Twinson-gevelbekleding? Dan geniet je ook nog eens van de isolerende eigenschappen van houtcomposiet.

Benieuwd of houtcomposiet ook iets voor jouw woning is? Kom het ontdekken bij een van onze verdelers!