Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

Geen groene vingers? 4 tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin

clock min. reading time

Wie droomt van een eigen huis, droomt daar vrijwel automatisch een mooie tuin bij met een gezellig terras. Maar een tuin vergt nu eenmaal onderhoud. Geen probleem als je met groene vingers gezegend bent, maar wél als je je vrije uren in de zon liever doorbrengt op een ligstoel met een zomerse cocktail aan je lippen. Staat klussen in de tuin voor jou ook altijd ergens onderaan op je to-do-list? Komt het er vaak zelfs gewoon helemaal niet van? Ontdek snel onze tips voor een onderhoudsvriendelijke tuin!

1. Een onderhoudsvriendelijke tuin is een wilde tuin

In een onderhoudsvriendelijke tuin doen de planten nagenoeg al het werk. Wat je in zo’n wilde tuin zoal tegenkomt? Vooral inheemse planten – let goed op waar je ze plant, want niet elke soort houdt evenveel van zon of schaduw – en bloemenweiden zijn er op hun mooist. Enkele ideetjes:

  • Lavendel kan goed tegen droogte
  • Buxus blijft altijd groen
  • Petunia bloeit het hele jaar door
  • Klaprozen, wilde rozen en vergeet-mij-nietjes ondervinden geen last van onkruid

Lees ook: Zo maak je van je tuin een oase

2. Boomschors en andere bodembedekkers

Onkruid wieden is zonder twijfel een van de vervelendste tuinkarweien. Voorkomen is beter dan verwijderen! Bestrijd hardnekkige ‘hotspots’ met boomschors en bodembedekkers die onkruid nagenoeg geen kans geven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Schaduwkruid
  • Goudaardbei
  • Maagdenpalm

3. Laat het onkruid maar groeien

Vind je paardenbloemen, madeliefjes, dovenetel, … gewoon bloemen zoals een ander? Eigenlijk heb je geen ongelijk. Laat onkruid gerust groeien, zolang jij je tuin maar mooi vindt. Let wel op met distels in het grasperk en brandnetels in de buurt van wandelpaden.

4. Twinson-planken op het terras

Bij een wilde tuin hoort een terras met een warme uitstraling. De meeste mensen komen dan al snel uit bij hout, maar houten terrasplanken zijn allesbehalve onderhoudsvriendelijk en bovendien niet erg veilig. Gelukkig kun je vandaag ook makkelijk kiezen voor Twinson-terrasplanken. Die zijn gemaakt van composiet en bootsen de rustieke uitstraling van hout uitstekend na, maar hebben geen onderhoud nodig en houden geen slipgevaar in.

Configureer je terras met de terrascalculator