Vraag een gratis offerte

Twinson Terras

8 tips om je terras praktisch én stijlvol in te richten

clock min. reading time

De lente staat voor de deur! En dus is de zomer ook niet meer zo veraf. Kijk jij er ook al naar uit om heerlijk van de zon te genieten op je terras? Lees dan zeker onze 8 verrassende tips om je terras slimmer, mooier en onderhoudsvriendelijker in te richten!

Terras inrichten: verrassende tips

  1. Vrolijk je terras op met voldoende planten. Streef naar een evenwicht tussen groen (buxus, grassen, kruiden …) en kleur (bloemen). Pas wanneer je terras rijkelijk voorzien is van levende planten, zal het er ook echt levendig en vrolijk uitzien.
  2. Zet verschillende bloempotten bij elkaar. Door bloempotten te groeperen, maak je het jezelf makkelijk: je kunt de planten makkelijk in een keer water geven. Zijn er planten die meer of minder water, zonlicht of voeding nodig hebben dan andere? Creëer eenvoudigweg twee of drie plekjes met bloempotten.
  3. Bloempotten van verschillende materialen en in meerdere kleuren en stijlen geven je terras of balkon een speelse en authentieke uitstraling.
  4. Wist je dat je makkelijk vlinders naar je terras kunt lokken in het voorjaar? Kies voor kleurrijke en lekker geurende planten – daar zijn vlinders dol op.
  5. Mag het toch allemaal wat ingetogener voor jou? Plant dan elegante lange grassen in plantenbakken of langs de rand van je tuinterras. Siergrassen zijn het neusje van de zalm in moderne en minimalistische tuinen en voegen een flinke dosis zen en feng shui toe aan je terras.
  6. De mate waarin je van je terras geniet, hangt niet alleen van je decoratie en planten af. Het weer blijft de belangrijkste factor, maar ook het onderhoud doet ertoe. Kies bij voorkeur voor onderhoudsvriendelijke terrasplanken. Planken in houtcomposiet vergen in vergelijking met houten terrasbekleding veel minder onderhoud. Ze zijn bovendien antislip, waterbestendig en splintervrij.
  7. Voor de verlichting van je terras of balkon ga je het best voor subtiele sfeerverlichting. Je overdrijft het best niet met elektrische verlichting. Zorg ervoor dat jij en je gasten niet in het duister zitten, maar kies zeker ook niet voor al te sterk en fel licht. Liever twintig theelichtjes en enkele kleine verlichtingsarmaturen dan een grote spot!
  8. Tip voor gevorderden: kies terrasdecoratie en planten volgens een kleurenthema. Zo kun je in de zomer kiezen voor een erg warm kleurenpalet met bloemen in geel, rood en oranje. Voor zo’n warm palet zijn verbena, goudsbloemen en zonnebloemen bijvoorbeeld ideaal.

Configureer je terras met de terrascalculator