Vraag een gratis offerte

Tricks & Tips

Je huis ventileren heeft wel degelijk nut!

clock min. reading time

Woningen worden steeds beter geïsoleerd. Dat is uiteraard een goede zaak, maar hierdoor vindt vervuilde lucht moeilijk de weg naar buiten en stroomt verse lucht niet vlot naar binnen. Wil je je woning vrijwaren van schimmels en vochtproblemen? De ramen en deuren op tijd en stond openzetten is goed, maar niet voldoende. Ontdek waarom een degelijk ventilatiesysteem in je woning cruciaal is.

Vocht voorkomen? Ventileren!

Koken, wassen, douchen en zelfs ademen: je beseft het misschien niet altijd, maar je produceert dagelijks heel wat vocht in huis. Kan deze waterdamp nergens heen, dan komt hij op de muur of op het plafond terecht. Met alle gevolgen van dien. Geef schimmels en vochtplekken geen kans en voorzie je woning van een degelijk ventilatiesysteem.

Gezonder leven? Ventileren!

Een goede ventilatie komt niet alleen je woning ten goede, maar ook je lichaam. Een slechte luchtkwaliteit in huis kan namelijk gezondheidsproblemen in de hand werken. Door vocht ontstaan er schimmels en huisstofmijt, wat nefast is voor mensen die last hebben van astma of allergieën. Maar ook concentratieproblemen, vermoeidheid of hoofdpijn kunnen een gevolg zijn van slechte luchtkwaliteit. Beter voorkomen dan genezen dus!

Boetes voorkomen? Ventileren!

Ook de overheid beseft het belang van ventileren. Bij nieuwbouwwoningen is ventilatie verplicht. Maar niet iedereen is hiervan op de hoogte. Bovendien is een ventilatiesysteem installeren een vrij dure bedoening. Daarom zien mensen er soms van af, en dat is vragen om problemen. Zo zijn er de voorbije twee jaar in Vlaanderen zo’n 2.000 boetes uitgeschreven voor mensen die in hun nieuwbouwwoning geen of een gebrekkig ventilatiesysteem hebben geïnstalleerd. Gemiddeld kost een boete dan zo’n 1.000 euro. Wanneer er helemaal geen ventilatiesysteem is, loopt dat op tot 4.000 euro.

Ventileren met PVC-ramen van Deceuninck

Ramen met een geïntegreerd ventilatiesysteem? Daarvoor moet je bij Deceuninck zijn! Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers.