Tricks & Tips

Europese Commissie bezoekt PVC recyclingfabriek Deceuninck

Op dinsdag 10 juni verwelkomde Deceuninck enkele afgevaardigden van de Europese Commissie in haar recyclingfabriek in Diksmuide. Het hoog bezoek kreeg een rondleiding van CEO Tom Debusschere. Hij onderstreepte Deceunincks geloof in en bijdrage aan de VinylPlus-doelstelling om tegen 2020 jaarlijks 800.000 ton PVC te recycleren. “PVC hoort niet thuis op een stort. Met de huidige technologie kunnen we kunststof volledig recycleren."{C}

VinylPlus-doelstellingen en gesloten kringloop

Onze PVC-recyclageplant in Diksmuide – de grootste van de Benelux – draagt actief bij tot de realisatie van de VinylPlus-doelstelling om tegen 2020 jaarlijks 800.000 ton PVC te recycleren. Dinsdag 10 juni kwamen enkele leden van het Europese ministerie van Milieu met eigen ogen vaststellen hoe het met die Europese droom in de praktijk is gesteld.

Het bezoek was duidelijk onder de indruk van de geleverde inspanningen. Vooral de volledig gesloten productiekringloop wekt belangstelling op. Vandaag worden alle PVC-producten van Deceuninck honderd procent gerecycleerd, ook al is het recyclageproces pas over enkele jaren winstgevend.

“Optimaal sorteerproces nodig voor PVC-recyclage”

“Onze technologische innovaties stellen ons vandaag al in staat om PVC volledig te recycleren”, sprak CEO Tom Debusschere het bezoek toe. “PVC hoort dan ook niet thuis op een stort of in verbrandingsovens, maar moet na verwijdering opnieuw worden opgenomen in de kringloop. Om het recyclageproces aantrekkelijk te maken voor de industrie zijn wel grotere volumes nodig. Een optimaal sorteerproces is een must als we de gebruikte materialen snel en efficiënt bij de recyclingfabrieken willen krijgen.”

Meer foto's vind je op onze Facebookpagina