Tricks & Tips

Energierenovatieprogramma 2020: zó haal je de normen!

De EPB-regelgeving bepaalt dat nieuwbouwwoningen aan verschillende vereisten moeten voldoen op het vlak van isolatie en energiezuinigheid. Maar bestaande woningen glippen nog al te vaak door de mazen van het net. Om ook in die panden de energieverspilling een halt toe te roepen, is er het Energierenovatieprogramma 2020 van de Vlaamse overheid. Dat legt de klemtoon op drie zaken: dakisolatie, hoogrendementsglas en condensatieketels.

Energierenovatieprogramma 2020: wat is de doelstelling?

De Vlaamse overheid spoort eigenaars van bestaande woningen niet alleen aan tot energierenovatie, maar stelt daar ook iets tegenover:

  • premies en belastingvermindering voor energiebesparende investeringen
  • energiewinstcalculators om de terugverdientijden te berekenen
  • afspraken met de bouwsector
  • hulp van energieconsulenten en energieleveranciers

Op die manier wil ze ertoe komen dat de bestaande woningen in Vlaanderen tegen 2020

  • … voorzien zijn van een goed geïsoleerd dak.
  • … isolerende ramen hebben met hoogrendementsglas.
  • … hun verouderde verwarmingsketels ingeruild hebben voor een condensatieketel.

Wat zijn de voordelen?

Lijken de maatregelen van het Energierenovatieprogramma 2020 je in de eerste plaats een kostenpost? Dan kunnen we je meteen geruststellen. Een energie-efficiënte woning is niet alleen comfortabel, maar gaat ook gepaard met een bijzonder lage energierekening. Het energieverbruik daalt namelijk met zo’n 30%. Bovendien stijgt de waarde van je woning en kan je een beter energieprestatiecertificaat voorleggen bij verkoop of verhuur. Bereken met onze energiecalculator alvast zelf wat je zou kunnen besparen.

PVC ramen en deuren voor extra isolatie

Op zoek naar raamprofielen die mee het verschil maken? Dan moet je bij Deceuninck zijn. Onze Zendow#neo ramen gaan prat op uitstekende isolatieprestaties dankzij de innoverende Linktrusion-technologie. Door onder meer gebruik te maken van continue glasvezels en thermische versterkingen van staalkabels in PVC hardschuim wordt er geïsoleerd binnen het systeem zelf. Linktrusion is een continu evoluerende technologie die kenmerken en prestaties van zowel nieuwe als traditionele materialen uitpuurt, doseert en combineert.

Interesse? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?