Vraag een gratis offerte

Ramen

Ramen en deuren: pvc of aluminium?

clock min. reading time

Ben je een huis aan het bouwen of is je woning aan renovatie toe? Dan ga je natuurlijk niet over een nacht ijs wat betreft de keuze van de ramen en deuren. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk van je ramen en deuren genieten. Maar wat is nu het geschiktste materiaal: pvc of aluminium? Je komt het hier te weten.

Goeie isolatie is belangrijk

Dankzij talrijke innovaties zijn zowel ramen en deuren uit pvc of aluminium door de jaren heen steeds kwalitatiever geworden. Toch scoren pvc-ramen en -deuren hoger op vlak van thermische en akoestische isolatie dan hun aluminium varianten. Automatisch komt dat ook de inbraakbeveiliging ten goede.

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?

Makkelijk te onderhouden

Zowel aluminium als pvc zijn gemakkelijk proper te houden. Als je je ramen poetst, geef dan ook de raamkozijnen en de deuren een schoonmaakbeurt. Breng eventueel een beschermende waxlaag aan om nog langer van je ramen en deuren te genieten.

Prijs-kwaliteitverhouding

Pvc-ramen en deuren zijn goedkoper. Dat komt doordat de grondstofprijzen en productiekosten van pvc aanzienlijk lager zijn. Je geniet lang van mooie pvc-ramen en -deuren, zonder je blauw te betalen!

Ontdek Elegant

Duurzaamheid

Van aluminium ramen en -deuren kunnen weer nieuwe exemplaren gemaakt worden. Maar de laatste jaren is pvc aan een opmars bezig. Ook pvc kan vandaag perfect gerecycleerd worden, zonder aan kwaliteit in te boeten. Hierdoor zijn er minder grondstoffen en energie nodig en verklein je dus je ecologische voetafdruk door te investeren in pvc-ramen en -deuren.

Alle kleuren en vormen

Hou je van houten ramen en deuren, maar niet van de nadelen die eraan verbonden zijn? Met pvc-ramen en -deuren heb je de mogelijkheid om voor een houtdessin te kiezen. Ook kleurcoatings en kleurfolies kunnen op pvc worden aangebracht. Op die manier vind ook jij geschikte ramen en deuren voor je huis!

Daarnaast zijn er verschillende vormen mogelijk. Beschik je over een rijwoning, een landhuis of een pastorijwoning? Geen nood, want voor elke bouwstijl zijn pvc en aluminium geschikt. Zowel gebogen, rechte of ronde ramen en deuren kunnen worden geconstrueerd.

Laat je inspireren met onze ramen- & deurenconfigurator

Pvc of aluminium: besluit

Als je alle voor- en nadelen afweegt, blijkt pvc toch de beste keuze te zijn. Zeker als je graag wat euro’s opzij zet om iets anders mee te kopen. Tegenwoordig is pvc ook duurzaam en in verschillende kleuren beschikbaar. Genoeg redenen om voor pvc te kiezen!

Vind een verdeler