Ramen

Gezonde lucht in huis? Continue toevoer van verse lucht dankzij Tunal-raamroosters

Bij nieuwbouw en ingrijpende renovaties is ventilatie verplicht. Met de raamroosters Tunal Top Neo van Deceuninck zorg je voor verse lucht in huis die op natuurlijke wijze wordt aangevoerd. Deze roosters kan je combineren met een ventilatiesysteem C of C+. Zo geniet je continu van een gezond binnenklimaat!

Waarom raamroosters?

Ventilatie- of raamroosters zorgen voor een natuurlijke toevoer van zuivere lucht in ruimtes zoals je woonkamer of slaapkamer. De Tunal Top Neo-roosters zijn zelfregelend en weersbestendig. Bij Deceuninck vind je een uitgebreid kleurenaanbod zodat je raamroosters met de kleur van je ramen matchen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar op maat.

Raamventilatie

Tunal Top Neo-roosters

Het rooster Tunal Top Neo is opgebouwd rond een goed isolerende kunststofkern en een zelfregelende klep binnen in het rooster. Die klep zorgt voor een constante ventilatiestroom en vermijdt dat er koude lucht binnenkomt. Het standaard raamrooster Tunal Top Neo beantwoordt met een U-waarde van 1,8 W/m²K aan de hoogste eisen voor thermische isolatie. Daarnaast biedt het rooster een geluidsdemping van 31 dB, wat ruim volstaat in normale omstandigheden.

Raamventilatie Deceuninck

Groter akoestisch comfort: Tunal Top Neo DB43

Woon je op een locatie waar er geluidshinder is? Bijvoorbeeld langs een school of in de buurt van een treinspoor? Dan kan je kiezen voor de akoestisch isolerende ventilatieroosters Tunal Top Neo DB43. Deze roosters zijn iets duurder maar bieden een hogere geluidsdemping van 43 dB. Ze herleiden de geluidsinfiltraties tot een minimum, waardoor je geen last hebt van vervelende geluiden van buiten. Hecht je ook veel belang aan akoestisch comfort? Vraag dan advies bij een verdeler in je buurt.

 

Voor alle ramen

Je kan de raamroosters van Deceuninck op alle ramen toepassen, zowel bij aluminium ramen als pvc-ramen. De roosters worden quasi onzichtbaar op het raam geplaatst via een verdekte opstelling. Ook aan de binnenzijde gaan de Tunal Top Neo-roosters op in het raam, waardoor ze onzichtbaar zijn. Je merkt ze dus niet op, maar ze hebben wel een grote impact op het binnenklimaat van je woning!

Tunal raamventilatie

Eenvoudig te onderhouden

Raamroosters zijn ook onderhoudsarm. Je moet de roosters één keer per jaar reinigen, maar dit is heel eenvoudig. Zet het rooster open en neem het verluchtingsprofiel aan de binnenzijde er voorzichtig af. Dit kan je reinigen door er met de stofzuiger over te gaan en nadien met een vochtige doek. Hetzelfde kan je doen bij het binnendeel van het ventilatierooster. Daarna plaats je het profiel terug door op het rooster te klikken. En klaar is kees!

Meer weten? Download de brochure of vraag een gratis prijsofferte aan.