Ramen

BEN bouwen staat of valt met de kwaliteit van de ramen

BEN bouwen, dat is je woning zó energiezuinig maken dat ze nog amper iets verbruikt. Vanaf 2021 is het de norm, maar een Bijna-EnergieNeutrale of BEN-woning loont natuurlijk vandaag al. Je energierekening daalt gevoelig én je maakt aanspraak op allerlei premies. Hoe maakt een BEN-woning het verschil? Door hernieuwbare energie te koppelen aan topisolatie. Onder meer de kwaliteit van de ramen is daarbij van sleutelbelang. Ontdek hier de belangrijkste aandachtspunten.

De kenmerken van een BEN-raam

In een BEN-woning mag de Uw-waarde van ramen maximaal 1,50 W/m²K bedragen. Deze Uw-waarde duidt het globale warmteverlies aan van het glas en het raamprofiel. Beide elementen zijn bepalend voor de energiezuinigheid van je woning. Want zelfs als je kiest voor kwalitatieve hoogrendementsbeglazing met een erg lage Ug-waarde, kan de globale Uw-waarde van een raam ondermaats zijn, omdat de kwaliteit van het schrijnwerk niet voldoet.

Hoogisolerende en luchtdicht ingebouwde PVC-ramen bieden hier soelaas. Dankzij hun superieure energieprestaties kunnen Uw-waarden tot 0,65 W/m²K worden gehaald.

BEN bouwen met behulp van Linktrusion

De Zendow#neo ramen van Deceuninck kunnen uitstekende isolatieprestaties voorleggen. Dat is te danken aan de innoverende Linktrusion-technologie, die nieuwe en traditionele technologieën laat samenvloeien in de zoektocht naar meer doeltreffendheid zónder de esthetiek onderuit te halen. Door onder meer gebruik te maken van continue glasvezels en thermische versterkingen van staalkabels in PVC hardschuim wordt er geïsoleerd binnen het systeem zelf.

BEN bouwen met behulp van een prekader

De verbinding tussen je ramen en het metselwerk is traditioneel een zwakke plek in de bouwschil van je woning. Om bij nieuwbouw de luchtdichtheid aanzienlijk te verbeteren, ontwikkelde Deceuninck een prekader uit isolerend pvc-hardschuim.

Op zoek naar ramen die het onderste uit de kan halen en je BEN-woning naar een hoger niveau tillen? Bij Deceuninck ben je aan het juiste adres. Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!