Premies

Belastingvoordeel beveiliging valt weg in 2015: nog één maand respijt!

Plannen om je woning te beveiligen tegen brand of inbraak? Dan wacht je maar beter niet te lang. Het belastingvoordeel voor de beveiliging van je woning valt in Vlaanderen en Wallonië namelijk weg in 2015. Je hebt dus nog één maand de tijd om 30% van je uitgaven te recupereren, tot maximaal 760 euro. Lees snel verder voor alle details!

Besparing van twee gewesten

De afschaffing van deze populaire belastingvermindering is een gevolg van de zesde staatshervorming, waarbij de bevoegdheid overging van het federale naar het gewestelijke niveau. Vlaanderen en Wallonië besloten vervolgens om het fiscaal voordeel af te schaffen voor uitgaven vanaf 1 januari 2015. In Brussel zal de vermindering in 2015 normaal gezien wél nog van kracht zijn.

Profiteer nog snel van huidige fiscaal voordeel

Maar niet getreurd, wie er snel bij is en vóór 1 januari 2015 investeert in de beveiliging van zijn woning, maakt nog aanspraak op het volle belastingvoordeel. Deze investeringen komen daarbij in aanmerking:

  • Levering en plaatsing van inbraakvertragende elementen: inbraakwerend glas, beveiligingssystemen voor deuren, ramen, luiken, ….
  • Levering en plaatsing van alarmsystemen in het kader van de wet van 10 april.
  • Aansluitingskosten (abonnement) op een camerabewakingssysteem (alarmcentrale goedgekeurd in het kader van de wet van 10 april 1990).
  • Levering en plaatsing van een camerabewakingssysteem met registratiesysteem.

Ook volgende investeringen voor brandpreventie zijn goed voor een belastingvermindering:

  • Waterblussers en poederblussers.
  • Automatische blustoestellen voor verwarmingslokalen op stookolie.
  • Deuren met brandweerstand van een halfuur.

11 december: 1 dag niet

Wist je overigens dat er in ons land dagelijks ruim 200 keer wordt ingebroken? Een fenomeen dat de maatschappij jaarlijks 350 miljoen euro kost. Tijd dus om er iets aan te doen. Op 11 december binden we in het kader van de actiedag ‘1 dag niet’ met z’n allen de strijd aan tegen woninginbraken. Daarbij streven we naar – je raadt het al – één dag zonder woninginbraken in België en Nederland. Doe mee aan de talrijke initiatieven om inbraakpreventie één dag lang in de kijker te zetten!

Het juiste veiligheidsbeslag én kwalitatieve profielen

Beveiliging is een totaalconcept waarbij elke schakel telt, niet in het minst je ramen en deuren. Wie zijn woning inbraakveilig wil maken, is bij Deceuninck aan het juiste adres. Onze Zendow#neo ramen en deuren zijn van een ongeziene stevigheid en scoren in combinatie met het juiste veiligheidsbeslag uitstekend op tests rond inbraakveiligheid. Interesse? Vraag een prijsofferte aan voor onze hoogisolerende ramen en deuren of ga langs bij een van onze verdelers! Of vraag een gratis brochure aan voor meer informatie.