Deuren

PVC of aluminium ramen en deuren?

Bij de aankoop van nieuwe ramen en deuren houd je met verschillende factoren rekening: de isolatiewaarde, de afwerking, de prijs-kwaliteitverhouding… Het materiaal van de raamprofielen heeft op elk van die factoren een grote invloed en maakt vaak het verschil tussen een tevreden en een ontevreden klant. Het komt er dus op aan je goed te informeren en de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Ontdek hier alvast het verschil tussen PVC en aluminium ramen en deuren!

PVC of aluminium: een kwestie van isolatie

Of je nu voor ramen en deuren kiest uit PVC of aluminium, de thermische performantie ligt dankzij talrijke innovaties een stuk hoger dan vroeger. Toch is er een verschil tussen de twee materialen. Aluminium ramen en deuren scoren behoorlijk qua thermische en akoestische isolatie, maar lang niet zo goed als PVC-ramen en deuren. Pvc is op zich al een uitstekend isolerend materiaal. De isolatiewaarde (u-waarde) van PVC ramen en/of deuren is dan ook uitstekend en gevoelig hoger dan de norm.

PVC: Een duurzaam inhaalmanoeuvre

Qua duurzaamheid heeft PVC een enorm inhaalmanoeuvre gemaakt. Zo kan PVC vandaag perfect gerecycleerd worden. Deceuninck speelt hier een voortrekkersrol. Deceuninck verwerkt 100% van de gerecycleerde grondstof in nieuwe raamsystemen en bouwproducten. 50 jaar geleden startte Deceuninck met het ontwerpen van 100% recycleerbare producten en nu sluit de kring volledig. Op die manier doen we aan renocycleren. Oude ramen worden gerecupereerd en met respect voor het milieu opnieuw verwerkt tot volwaardige PVC-producten.

Het totaalplaatje telt

Als je weet dat PVC perfect isoleert, duurzaam is én een betere prijs-kwaliteitverhouding biedt dan aluminium, is de rekensom snel gemaakt. Zeker omdat er tegenwoordig ook geen esthetische bezwaren meer zijn bij de keuze voor PVC. De profielen zijn licht en elegant, en je vindt ze in talloze kleuren en afwerkingen. De tijd dat PVC er wat kunstmatig uitzag, is dan ook helemaal voorbij!

Hoeveel kan jij besparen met ramen in PVC?