Vraag een gratis offerte

Deuren

PVC of aluminium ramen en deuren?

clock min. reading time

Bij de aankoop van nieuwe ramen en deuren houd je met verschillende factoren rekening: de isolatiewaarde, de afwerking, de prijs-kwaliteitverhouding… Het materiaal van de raamprofielen heeft op elk van die factoren een grote invloed en maakt vaak het verschil tussen een tevreden en een ontevreden klant. Het komt er dus op aan je goed te informeren en de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Ontdek hier alvast het verschil tussen PVC en aluminium ramen en deuren!

Voordelen pvc ramen en deuren

Ramen & deuren in pvc geven maximale flexibiliteit voor een minimaal budget. Zo zijn deze ramen erg isolerend, kan je ze in verschillende maten & kleuren verkrijgen en is het prijsvriendelijk.

pvc ramen geven een uitstekende isolatie

Kunststof ramen en deuren isoleren zowel thermisch als akoestiek. Een zeer aantrekkelijk voordeel van kunststof ramen is de hoge isolatiewaarde. Kunststof ramen houden uw huis altijd op de perfecte temperatuur. De ramen zijn geluidsdicht en wind- en waterbestendig. Zo heeft u geen last van weerschommelingen buitenshuis. Dankzij deze uitstekende isolatie bespaart u tot wel 20% op uw energierekening.

Onze raam- en deursystemen voldoen zelfs aan de akoestische eisen die bij bepaalde luchthavenzones van kracht zijn.

Ruime keuze uit verschillende kleuren

De kleur van de ramen en deuren zijn bepalend voor de uitstraling van uw woning. Daarom is het belangrijk om de kleur te kiezen die niet alleen van buiten maar ook vanbinnen perfect bij u past. Met een ruim en gevarieerd kleurenaanbod komt Deceuninck tegemoet aan de nieuwste trends voor een esthetische kleurbeleving.

Pvc ramen zijn 100% recycleerbaar

Draag je graag een steentje bij aan een leefbaar milieu? Dan is een groot voordeel van pvc ramen dat deze recyclebaar zijn. Op het einde van hun lange levensduur kunnen kunststof raam- en deurprofielen probleemloos volwaardig opnieuw in productie worden verwerkt. Niet alleen het eindproduct, maar ook het volledige productie- en recyclingproces is ecologisch.

Sluit inbrekers buiten met ramen en deuren in pvc

Om inbrekers te ontmoedigen worden alle Deceuninck-ramen en -deuren standaard versterkt. Hierdoor bewaart de hele raam- of deurconstructie in alle omstandigheden een perfecte vormvastheid.

Altijd zeker van de beste kwaliteit met kunststof ramen

Experts van ons labo controleren dagelijks de kwaliteit van onze profielen. Ze testen alle eigenschappen van de grondstoffen, de profielen en de afgewerkte raam- en deursystemen volgens de strengste Europese normen. Ook dimensie, kleur, thermische stabiliteit, krimp, slagvastheid en hoeklassterkte worden geverifieerd. Afgewerkte ramen en deuren worden nagekeken op luchtdoorlaatbaarheid, windweerstand en waterdichtheid. Zo waarborgen we de hoge kwaliteit van de profielen. Heel wat goedkeuringen van diverse instanties zijn hier het beste bewijs van.

Deceuninck maakt ook steeds werk van haar producten te laten certificeren. Dit is bij wet niet verplicht maar toont wel aan dat Deceuninck kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Heel wat goedkeuringen van diverse instanties, waaronder ook die van de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw (Butgb), zogenaamde ATG-goedkeuringen, zijn hiervan het bewijs.

Pvc ramen zijn zeer onderhoudsvriendelijk

Het voordeel van kunststof is dat het water-, vuil- en stofwerend is. Kunststof ramen zijn erg onderhoudsvriendelijk gemakkelijk te reinigen. Een vochtig doekje is vaak al genoeg. Kunststof is een sterk materiaal dat niet snel gaat barsten, scheuren of kromtrekken. Daardoor hebben pvc ramen een lange levensduur tot wel 50 jaar en ben je verzekert van goede ramen op lange termijn.

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Wanneer we pvc met aluminium of houten ramen vergelijken, zien we steeds dat pvc ramen over een beter prijskaartje beschikt dan aluminium of hout. De prijs hangt uiteraard af van je afwerking, aantal ramen, grootte, kleur en opstelling.

Nadelen pvc ramen en deuren

Naast tal van voordelen van PVC ramen zijn er ook een aantal nadelen waar u rekening mee moet houden ten opzichte van aluminium ramen. Echter zijn deze beperkt en overschaduwen deze nadelen de voordelen niet.

Pvc ramen zijn minder slank en sterk

Ben je op zoek naar grote, impressionante glaspartijen? Dan kijk je beter voor aluminium ramen. Pvc ramen en deuren zijn namelijk minder sterk dan aluminium en moeten daardoor versterkt worden met staal. Ook zijn de profielen wat breder ten opzichte van aluminium. Al is dit niet meer het geval sinds de lancering van onze Elegant serie. Nooit eerder waren pvc-profielen zo modern en minimalistisch. Zo zie je amper het verschil tussen pvc en aluminium ramen en deuren.

Zie jij het verschil tussen pvc en aluminium ramen?

Krasbestendig

Ramen in pvc zijn gevoeliger op krassen dan aluminium ramen, al zijn aluminium ramen niet volledig krasbestendig.

Voordelen aluminium ramen en deuren

Aluminium ramen & deuren geven maximale flexibiliteit. Zo zijn deze ramen erg isolerend, kan u ze in verschillende maten & kleuren verkrijgen en beschikken over een slank en sterk design.

Uitstekende lucht-, water en winddichtheid

Aluminium profielen hebben uitstekende thermische isolatiewaarden in de markt. Heet, warm, frisjes of koud, onze aluminiumramen bezorgen jesteeds het nodige en gewenste comfort en beantwoorden aan alle wettelijke vereisten inzake energie-efficiëntie.

Slank en sterk design

Aluminium is licht, roestvast en erg sterk. Door de grote sterkte van het product zijn er bijzonder mooie constructies mogelijk en kunnen aluminium ramen en (schuif)deuren met moderne slanke raamprofielen worden uitgevoerd. Grote raamvlaktes zijn dus perfect mogelijk bij aluminium ramen.

Een streling voor uw oog

Ramen en deuren  in aluminium van Deceuninck zijn verkrijgbaar in diverse stijlen, kleuren en afwerkingen. Voor elk type woning of stijl zijn er meerdere opties beschikbaar in ons gamma.

Veilig gevoel met aluminium ramen en deuren

De versterkingen in ramen en deuren in aluminium zorgen niet enkel voor de stevigheid maar geven ook inbrekers geen kans. Bovendien voldoen onze producten aan de wettelijke vereisten ivm brandbaarheid.

Onderhoudsvriendelijke aluminium ramen en deuren

Aluminium ramen moeten nooit vernist of geschilderd worden, noch behandeld worden met speciale onderhoudsproducten. Het volstaat uw ramen regelmatig te reinigen met water en een niet agressief poetsmiddel.

Nadelen aluminium ramen en deuren

Naast tal van voordelen van ramen uit aluminium zijn er ook een aantal nadelen waar u rekening mee moet houden ten opzichte van pvc ramen.

Aluminium ramen zijn duurder dan pvc ramen

Ramen in aluminium zijn iets duurder dan je pvc ramen kiest. Al hangt dit uiteraard af van je totale keuze uit kleuren, opstellingen, grootte van ramen,…

Aluminium ramen kan je niet verven

Na een tijdje kunnen je aluminium ramen eentoning tonen, omdat je deze zelf niet kan verven. Het is dus belangrijk om een goede keuze te maken van het kleur van je raam.

PVC of aluminium: een kwestie van isolatie

Of je nu voor ramen en deuren kiest uit PVC of aluminium, de thermische performantie ligt dankzij talrijke innovaties een stuk hoger dan vroeger. Toch is er een verschil tussen de twee materialen. Aluminium ramen en deuren scoren behoorlijk qua thermische en akoestische isolatie, maar lang niet zo goed als PVC-ramen en deuren. Pvc is op zich al een uitstekend isolerend materiaal. De isolatiewaarde (u-waarde) van PVC ramen en/of deuren is dan ook uitstekend en gevoelig hoger dan de norm.

PVC: Een duurzaam inhaalmanoeuvre

Qua duurzaamheid heeft PVC een enorm inhaalmanoeuvre gemaakt. Zo kan PVC vandaag perfect gerecycleerd worden. Deceuninck speelt hier een voortrekkersrol. Deceuninck verwerkt 100% van de gerecycleerde grondstof in nieuwe raamsystemen en bouwproducten. 50 jaar geleden startte Deceuninck met het ontwerpen van 100% recycleerbare producten en nu sluit de kring volledig. Op die manier doen we aan renocycleren. Oude ramen worden gerecupereerd en met respect voor het milieu opnieuw verwerkt tot volwaardige PVC-producten.

Al onze kunststof producten zijn 100% recycleerbaar. Deceuninck is de grootste recycleerder van harde pvc in de Benelux en verwerkt post-industrieel en post-consumenten materiaal in de productie van nieuwe materialen. Wij steunen een circulaire economie zonder in te boeten op kwaliteit!

 

Aluminium of pvc ramen: Het verdict

Beide materialen zijn een uitstekende keuze voor je woning. Wanneer je deze twee materialen vergelijkt, moet je echt al kijken naar details omtrent onderhoud, isolatie, inbraakveiligheid,…

Als je weet dat PVC perfect isoleert, duurzaam is én een betere prijs-kwaliteitverhouding biedt dan aluminium, is de rekensom snel gemaakt. Zeker omdat er tegenwoordig ook geen esthetische bezwaren meer zijn bij de keuze voor PVC. De profielen zijn licht en elegant, en je vindt ze in talloze kleuren en afwerkingen. De tijd dat PVC er wat kunstmatig uitzag, is dan ook helemaal voorbij!

Ontdek Elegant

Ben je eerder op zoek naar zeer grote raamvlaktes met zo weinig mogelijk profiel, dan ben je nog steeds het best bij aluminium ramen en deuren.

Ontdek Decalu

De keuze van materiaal is dus zeer belangrijk en niet evidend. Je kan steeds terecht bij één van onze dealers die je met veel plezier advies zullen geven over onze ramen en deuren in pvc of aluminium.

Vind een verdeler

Combineer aluminium ramen met pvc ramen

Budgetvriendelijke pvc ramen combineren met grote glaspartijen in aluminium? Het kan eenvoudig met Deceuninck. Met ons Smart colours gamma bieden wij de ideale afstemming tussen kunststof en aluminium producten. Zo zie je geen verschil in kleur en kan je spelen met verschillende designmogelijkheden.