Vraag een gratis offerte

Design & trends

Twinson houtcomposiet: milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout

clock min. reading time

Bij de keuze van onze gevelbekleding of terrasplanken kijken we allang niet meer naar het uitzicht alleen. Vandaag houden we even veel rekening met duurzaamheid, onderhouds- en milieuvriendelijk. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat tropisch hardhout meer en meer plaats ruimt voor Twinson houtcomposiet. Naast 100% recycleerbaarheid biedt dit materiaal nog tal van andere ecologische voordelen. We lijsten ze hier even voor je op.

Twinson Houtcomposiet: het beste van twee werelden

Of het nu om je gevel of terras gaat, voor elke toepassing bieden we je met Twinson een milieuvriendelijke oplossing op maat aan. Twinson houtcomposiet combineert de voordelen van hout én PVC, waardoor het materiaal niet alleen warm en natuurlijk oogt, maar in tegenstelling tot tropisch hardhout ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk is.Twinson houtcomposiet is PEFC-gecertificeerd. PEFC of voluit ‘Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes’ is een internationale non-profitorganisatie die erop toeziet dat er niet meer bomen worden gerooid dan er worden aangeplant en waakt over de biodiversiteit. Met meer dan 200 miljoen hectare gecertificeerd bos is PEFC een van de grootste certificeringssystemen ter wereld.

100% recycleerbaar

Nog een troef van Twinson houtcomposiet terrassen en gevels  is dat ze na hun jarenlange levensduur 100% recycleerbaar zijn. Twinson producten kunnen perfect opnieuw worden gebruikt zonder dat er sprake is van enig kwaliteitsverlies en horen dan ook niet thuis op het stort of in de verbrandingsoven. Voor de inzameling en het transport van te recycleren houtcomposiet werken we samen met openbare en privé afvalverwerkingsbedrijven, bouwondernemingen, raamfabrikanten en -plaatsers.

Heb je na de plaatsing van je houtcomposiet product zaagafval en andere resten over? Verzamel ze in eenTwinson recyclage zak. Vraag ernaar bij je plaatselijke Deceuninck verdeler!

Een gevel met houtcomposiet : ideale aanvulling op isolatie

Plannen om houtcomposiet gevelbekleding te installeren? Een goed idee, want Twinson houtcomposiet creëert een uitstekende wisselwerking met buitenmuurisolatie. Met hun beperkte dikte zijn onze houtcomposiet gevelplanken namelijk perfect te integreren in een totaalisolatieconcept. Los van je montagesysteem zijn de meest uiteenlopende isolatiediktes mogelijk. Door de buitenmuur te isoleren, heb je tot een kwart minder energieverlies en daalt ook je CO2-uitstoot gevoelig. Als dat niet milieuvriendelijkis!

Helemaal overtuigd van de voordelen die Twinson houtcomposiet in petto heeft? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze Preferred Installers!