Design & trends

Interieurinrichting: de vele mogelijkheden van pvc wandbekleding

Is je interieur toe aan een nieuwe look? En streef je daarbij naar een meer persoonlijke toets? Met een pvc wandbekleding beschik je alvast over talrijke mogelijkheden voor een stijlvolle, moderne of hippe interieurinrichting.

Wandbekleding: een belangrijke factor voor je interieur

De inrichting van je interieur is bepalend voor de uitstraling en de gezelligheid van je woning. Omdat elke persoon een andere smaak heeft, bestaan er dan ook talloze ideeën en concepten rond interieurinrichting. Voor je concrete stappen zet, moet je dus eerst bepalen welke stijl het best bij je past.

Je persoonlijke stijl kun je opbouwen via het meubilair (grootte, materiaal, positie), het soort verlichting, het gebruik van lichte of donkere kleuren op je muren, vloeren en plafonds en het type vloer-, plafond en wandbekleding.Er bestaan talrijke mogelijkheden om je wand te bekleden. In dit artikel zetten we enkele populaire designs op een rij. Zo krijg je hopelijk de nodige inspiratie om je interieur passend in te richten.

Wandbekleding in pvc: futuristisch, zacht of natuurlijk

Wandbekleding bestaat vaak uit klassieke materialen als tegels, hout of gipsplaten. Je wanden bekleden met pvc biedt echter ook heel wat voordelen. De panelen worden op een profielwerk geplaatst, waardoor je ze gemakkelijk kan verwerken. Daarnaast beschik je met pvc over een uitgebreide keuze qua kleuren en stijlen, zodat je het design kunt kiezen dat perfect bij de rest van je interieur past.

Futuristisch design

Wil je graag een wandbekleding met een futuristisch design? Kies dan voor de Beebo-bekleding met grijze aluminiumtinten. Het oppervlak kan geribd, geruit of vierkant zijn en zorgt voor een optimale lichtverspreiding. Deze wandbekleding past perfect in lofts of modern ingerichte woningen.

Zachte pasteltinten

Lichte pastelkleuren geven je interieur een warme touch en creëren een rustgevend effect. Deze zachte tinten zijn geschikt voor zowel meer klassieke als moderne interieurs. De rijke kleurschakeringen bevatten onder andere koffiebruin, mokka, chocolade, muisgrijs, anijsgroen, beige en wit.

Houten look

Hou je van een natuurlijke en iets ruwere look? Dan is de reliëfstructuur van het Nordica-gamma wel iets voor jou. De verschillende mogelijke kleurenpatronen (gaande van kastanje over esdoorn tot witte eik) zorgen voor een authentiek en krachtig design. De zichtbare groeven zijn onder andere ideaal voor lambriseringen. Ben je meer fan van een warme en traditionele uitstraling? Het Vermont-gamma biedt met zijn natuurlijke kleurenpatroon een combinatie van comfort en gezelligheid.