Design & trends

Integraal gekleurde pvc-ramen: dit zijn de voordelen!

Niet alleen de kleur van het buitenschrijnwerk is bepalend voor de uitstraling van je huis, maar ook de raamkleur binnen is belangrijk voor de look. Tegenwoordig zijn pvc-raamprofielen beschikbaar in verschillende uitvoeringen en zijn ze aan vier zijden gekleurd. We kunnen dus spreken van integraal gekleurde pvc-ramen of 360° ramen. Je ontdekt de voordelen hier.

Unieke pvc-ramen

Vroeger waren pvc-ramen in beperkte uitvoeringen beschikbaar, maar dat ligt nu helemaal anders. De pvc-profielen van Deceuninck zijn beschikbaar in drie uitvoeringen, namelijk coating, folie of gekleurd in de massa (toevoeging van kleurpigmenten). Bij elke uitvoering kun je kiezen uit allerlei kleuren. Voor elk type woning is er gegarandeerd een kleurtint die perfect bij jouw architectuurstijl past!

Bij de 360°-ramen heb je de keuze uit Uni-colours of Bi-colours. Bij Uni-colours gaat het om raamprofielen die volledig dezelfde kleur hebben, terwijl het bij het Bi-colour-gamma gaat om ramen die aan de binnenkant een andere kleur hebben dan de buitenkant.

Haal het beste uit je ramen

Met integraal gekleurde raamprofielen maak je voorgoed komaf van de ietwat oubollige look van witblinkend pvc. Bovendien zijn de profielen milieuvriendelijk, want voor de coating wordt er enkel gebruik gemaakt van watergedragen verf. Als de ramen aan vervanging toe zijn, worden ze gewoon gerecycleerd en opnieuw in andere ramen verwerkt.

Kleurbehoudend, krasbestendig en vuilafstotend

Alsof alle voorgaande voordelen nog niet genoeg zijn, zijn de integraal gekleurde raamprofielen van Deceuninck ook nog eens kleur- en slijtvast.

Deceuninck-ramen kunnen trouwens zonder enig probleem worden afgewerkt met een vuilafstotende, uv-bestendige folie. Je kunt kiezen uit gladde folies, maar Deceuninck verwent ook mensen die van hout houden. Je hebt namelijk ook de keuze tussen natuurlijke of geverfde houtstructuur voor je ramen. Zulke houtstructuren zijn dan nog eens beschikbaar in wel dertig varianten. Als je hier geen raamkleur vindt naar jouw smaak, dan vind je het nergens!

De integraal gekleurde afwerking vind je zowel bij de Zendow#neo-reeks terug als bij het standaard Zendow-assortiment. Wil je nog meer info over de 360° ramen? Vraag dan een gratis brochure aan. Weet je niet welke kleur het best bij je huisstijl past? Raadpleeg dan de online kleurensimulator!