Actualiteit

Duurzaam investeren? Dit zijn de energiepremies voor 2015

Wie houdt van duurzaam wonen, maakt ook in 2015 aanspraak op tal van energiepremies. Die laten je toe om te investeren in een op-en-top energie-efficiënte woning zonder je blauw te betalen. Er zijn energiepremies verkrijgbaar voor verschillende investeringen: van dak- en raamisolatie tot premies voor installatie van een warmtepomp of zonneboiler. Zie je door het bos de bomen niet meer? Bekijk dan zeker dit overzicht van de belangrijkste energiepremies in 2015!

Energiepremies 2015: totaalaanpak wint het pleit

Wil je in 2015 zo veel mogelijk energiepremies in de wacht slepen? Dan moet je gaan voor de totaalaanpak. Want de investeringen die recht geven op een premie of belastingvermindering zijn talrijk en erg divers. We lijsten de belangrijkste pijlers voor je op:

  • Investeringen in dak- en raamisolatie
  • Investeringen in raamisolatie: hoogrendementsglas en hoogisolerend schrijnwerk
  • Investeringen in een warmtepomp en zonneboiler
  • Investeringen in muurisolatie

Je merkt het: elke schakel in je woning levert zijn bijdrage aan de totale energie-efficiëntie, en dat is de overheid niet ontgaan. Door een kijkje te nemen op premiezoeker ben je alvast zeker dat je geen enkele premie over het hoofd ziet. Ook op de website van de Vlaamse overheid vind je een compleet overzicht.

Van renovatiepremie tot belastingvermindering

Ook de renovatiepremie stimuleert energiebesparende maatregelen in je woning, maar die wordt in 2015 – na een overgangsperiode – omgevormd tot een belastingvermindering. De voorwaarden zijn dezelfde, maar de belastingvermindering wordt gespreid over een periode van drie jaar. Wie de woning vroeger verlaat, verliest een of meerdere terugbetalingsschijven.

Onder meer de vervanging van glas en schrijnwerk in een woning komt in aanmerking voor deze belastingvermindering.

Tip: ga voor de combipremie

Wie tegelijk investeert in muurisolatie en hoogrendementsglas heeft ook in 2015 recht op een combipremie. Bijzonder interessant, want je slaat twee vliegen in één klap. Opgelet: de gecombineerde premie geldt alleen als álle – enkele of gewoon dubbele – beglazing met een U-waarde van 2,9 W/m2K of slechter in de gevels of geveldelen (voorzien van muurisolatie) wordt vervangen.

Wilt u gebruikmaken van het premieaanbod 2015 om te investeren in nieuwe ramen en deuren? Vraag een prijsofferte aan of ga langs bij een van onze verdelers! Meer informatie nodig? Vraag een gratis brochure aan!