Actualiteit

Deceuninck zet resoluut in op innovaties

2013 was voor de bouwsector een crisisjaar. Precies daarom trekt Deceuninck op de vakbeurs Polyclose in januari 2014 resoluter dan ooit de kaart van innovatie, ecologie en design. Deceunincks bedrijfsmissie ‘bouwen aan een duurzame (t)huis’ heeft immers niet enkel op de eindklant, maar eveneens op alle andere stakeholders betrekking: op huisvestingsmaatschappijen, bouwpromotoren, distribiteurs, architecten en – niet in het minst – op vakmannen die dagdagelijks met de Deceuninck-producten werken. Precies door lokaal te innoveren, kan Deceuninck hen helpen om bedreigingen om te buigen tot kansen. Het is in dat kader dat Deceuninck hen op Polyclose o.a. zijn revolutionaire Linktrusion-technologie, het Deceunink-prekader, de Zendow#neo-reeks, de unieke 360°-kleurencollectie en zijn uitgebreid gevelassortiment voorstelt.

Anticyclisch investeren

Hoewel veel bedrijven in krappe tijden traditioneel de hand op de knip houden, gelooft Deceuninck rotsvast in het belang van anticyclisch investeren. Die strategie, om tijdens tijden van recessie te blijven investeren, werpt gegarandeerd op langere termijn haar vruchten af.

Deceuninck brengt continu de lokale marktbehoeften in kaart. Met de innovaties die hieruit ontstaan (Linktrusion, Zendow#neo, het Deceuninck prekader, 360°…) kan Deceuninck alle actoren binnen de bouw ervan verzekeren de juiste productsystemen en tools in handen te geven.

360°: de eerste integraal gekleurde pvc-profielen

Op Polyclose geeft Deceuninck de vakman in de eerste plaats meer inzicht in het kleurproces 360°, een uniek industrieel coatingproces om tot integraal gekleurde pvc-ramen of deurprofielen te komen.

Tijdens het 360° -kleurproces worden de profielen met name rondomrond gecoat waardoor de witblinkende pvc-look nergens nog zichtbaar is. De coating is watergedragen en dus milieuvriendelijk. Kenmerkend voor 360° is eveneens dat de coating voorzien is van koudpigmentatie, die ervoor zorgt dat het infraroodlicht uit de zon gereflecteerd i.p.v geabsorbeerd wordt.

Het op vandaag beschikbare kleurassortiment van Deceuninck 360° splitst zich op in Uni-colours en Bi-colours. Het Uni-colourgamma heeft rondomrond dezelfde kleur. Het Bi-colourgamma heeft aan de binnenzijde een andere kleur dan aan de buitenzijde.

Linktrusion: optimale thermische en akoestische isolatie

Zendow#neo is de naam van de serie raam- en deurprofielen waarin de Deceuninck zgn. ‘Linktrusion-technologie’ voor het eerst werd toegepast. Bij Zendow#neo wordt niet langer gebruik gemaakt van standaard-gegalvaniseerde versterkingen binnen de profielen.

Bij de Deceuninck Zendow#neo Standaard-oplossing worden zowel kader als vleugel voorzien van een thermische versterking. De kern hierbij bestaat uit schuim van gerecycleerd pvc en staaldraad. De Deceuninck Zendow#neo Premium-oplossing gaat nog een stap verder. Die maakt gebruik van thermische versterkingen in het kaderprofiel enerzijds en van continue structurele glasvezels in het 6-kamervleugelprofiel anderzijds.

Nog beter thermische prestaties zijn hiervan het onmiddellijke resultaat. Zo haalt zelfs de basisuitvoering van het Deceuninck Zendow#neoraam-en deursysteem met hoogrendementsbeglazing makkelijk 1,2 W/m²K. Met de Deceuninck Zendow#neo Premium-oplossing zijn nog lagere – en dus betere – waarden mogelijk. Zelfs tot 0,65 W/m²K.

Prekader voor perfect luchtdicht geplaatste ramen en deuren

Om efficiënt en maximaal rondom ramen en deuren te isoleren, vrij van koudebruggen, ontwierp Deceuninck een prekader.

Dat is een profiel, opgebouwd uit isolerend pvc-schuim waarbij enkele delen van een extra laag voorzien zijn voor functionele doeleinden, dat eenvoudigweg op de rug van het raam/deurkader kan worden geklikt en een perfect luchtdichte raam- en deuraansluitingen garandeert.

Naast optimale isolatie, staat het prekader ook garant voor een eenvoudige en snelle plaatsing. Pre- en raam/deurkader zijn eenvoudig te assembleren omdat er al een dichting tussen prekader en raam/deurkader is voorzien. Traditionele raam/deurankers zijn dus overbodig.

Ook is het prekader van Deceuninck, beschikbaar met een lengte van 6 meter, dankzij haar licht gewicht en lage densiteit, makkelijk te be- en verwerken zonder dat daar specifiek gereedschap voor nodig is.

Het prekader is geschikt voor isolatiediktes tot 160 mm en voor de meest uiteenlopende bouwmethodes (traditioneel, houtskelet en overige). Het is schimmelvrij, vochtbestendig en 100% recycleerbaar.

Uitbreiding gevelassortiment

Het Deceuninck gevelbekledingsassortiment splitst zich net als de Zendow#neo-reeks voor ramen en deuren op in een Standaard- en een Premiumserie.

Beide reeksen bestaan uit 3 verschillende gevelplanken die alle kunnen fungeren als finale afwerking of kunnen deel uitmaken van een totaalisolatieconcept.

Inzake materiaal biedt Deceuninck de keuze tussen enerzijds pvc en anderzijds Twinson: een pvc-houtcomposiet die het natuurlijke uitzicht en warme gevoel van hout koppelt aan de onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid van pvc.

Nieuw binnen de Standaard-serie zijn de dubbele rabatplank van 300 mm en de potdekselplank van 167 mm. Beide bestaan uit pvc-hardschuim met een pvc-toplaag. De twee planken zijn in verschillende massakleuren verkrijgbaar en zijn telkens voorzien van een houtnerf-reliëfstructuur.

Ondersteunende tools

Naast alle productinnovaties ontwikkelde Deceuninck ook tal van ondersteunende tools: brochures, stalen, technische gidsen enzovoort.

Opdat professionals hun klanten beter zouden kunnen informeren over de Deceuninck 360°-ramen en -deuren bijvoorbeeld, ontwikkelde Deceuninck een leaflet met korte uitleg over het Deceuninck 360°-gamma, een kleurenfolder en kleurenwaaier.

Wat plaatsing betreft, stelt Deceuninck o.a. zijn gloednieuwe technische gids voor Ramen en deuren. Met deze tweede editie van de technische gids ramen en deuren, reikt Deceuninck opnieuw een boekwerk aan waarin de marktleider in pvc-ramen en -deuren de meest uiteenlopende oplossingen in schrijnwerk voorstelt. Onder de hoofdrubrieken ‘ramen en (schuif )deuren’, ‘rolluiken’, ‘rolluikkasten’ en ‘luiken’ vindt u telkens een uitgebreid overzicht van het assortiment net als alle plaatsings- en verwerkingsvoorschriften en een brede waaier aan technische doorsnedes.

Bezoekers van Poyclose kunnen al deze tools gratis aanvragen op de Deceuninck-stand (1400). Wie niet op de beurs kan geraken, kan surfen naar www.deceuninck.be om de nodige documentatie te downloaden of aan te vragen.

Ontdek deze innovaties op Polyclose, stand 1400, van 16 t.e.m.18 januari in Flanders Expo Gent of surf naar www.deceuninck.be voor meer info.

Download het persbericht