Actualiteit

Deceuninck 360°: integraal gekleurde ramen en deuren met schitterende energieprestaties

Deceuninck is zich al jaar en dag bewust van het belang van kleur. Doordat de kleur van uw buitenschrijnwerk, naast de vorm en de materiaalkeuze, zo bepalend is voor het uitzicht van uw woning, is het uitermate belangrijk een kleur te kiezen die niet alleen vanbuiten maar ook vanbinnen perfect past. Met de 360°-kleurencollectie stelt Deceuninck op Batibouw in première zijn integraal gekleurde ramen en deuren voor: superisolerend en aan de 4 zijden – m.a.w. rondomrond – gekleurd. Het 360°-kleurconcept kan zowel op de Deceuninck Zendow#neo-raam- en deurprofielen voorzien van Linktrusiontechnologie worden toegepast, als op de standaardprofielen van de Deceuninck Zendow-reeks.

Integraal gekleurd

“Van alle soorten schoonheid, schept het oog het meest genot in kleuren”, zei de Britse politicus en schrijver Joseph Addison al in 1712. Kleuren vormen een wezenlijk bestanddeel van de hedendaagse architectuur en zijn de manier bij uitstek om de juiste sfeer te creëren. Ze kunnen harmoniëren of contrasteren, accentueren, aanvullen of temperen. Dat geldt niet enkel voor de buitenkant van uw woning, maar vooral voor het interieur.

Deceuninck 360°-ramen en -deuren zijn telkens integraal gekleurd, m.a.w rondomrond of aan de 4 zijden van de profielen, tot de binnenlijst toe! De witblinkende look van pvc is met Deceuninck 360° nergens nog zichtbaar. Het op vandaag beschikbare kleurassortiment splitst zich op in zowel Uni- als Bicolours. Unicolour-ramen en -deuren zijn in eenzelfde kleur gekleurd, Bicolours bieden tijdloze beige- en wittinten voor de binnenzijde en universele kleuren aan de buitenzijde aan.

Met respect voor het milieu

Deceuninck maakt gebruik van watergedragen verf. Op het einde van hun levenscyclus kunnen alle raam- en deurprofielen probleemloos opnieuw in duurzame producten verwerkt worden. Niet alleen het eindproduct, maar ook het complete productieproces is ecologisch. Deceuninck investeerde voor de lancering van zijn 360°kleurencollectie in een volautomatische, hoogtechnologische coatinginstallatie in Hooglede-Gits. Voor het recycleren beschikt Deceuninck over een eigen recyclingafdeling in Diksmuide met een capaciteit tot 20.000 ton. Hierdoor wordt een compleet gesloten circuit gegarandeerd. Het belang van dit proces wordt extra benadrukt door de registratie van het woord Renocycleren®. Oud wordt nieuw. Gebruikte ramen en deuren worden met het grootste respect voor het milieu opnieuw verwerkt. De recent behaalde certificering voor gesloten ketenbeheer van Eucertplast is hiervan het beste bewijs.

Streling voor het oog

Bij het Deceuninck 360°-kleurengamma worden de geëxtrudeerde profi elen voorzien van een coating die is gewapend met harde polyamidekorrels. Het eindresultaat is een satijnachtige, matte look en een korrelige structuur die prettig aanvoelt en een warme uitstraling geeft. Van moderne loft tot klassiek herenhuis, welk type woning en welke smaak u ook heeft, met Deceuninck 360° vindt u steeds wat u zoekt.

Kleur- en krasvast

Dagdagelijks worden diverse kwaliteitstests uitgevoerd. Deceuninck 360° behaalt telkens uitstekende prestaties. De watergedragen verf die voor het 360°-gamma wordt gebruikt, bevat ook koudpigmenten. Zij zorgen ervoor dat het infrarood-licht niet geabsorbeerd maar gereflecteerd wordt. Op die manier warmen de profielen quasi niet op, zelfs als het donkere kleuren zijn.

Belgische topkwaliteit

Deceuninck draagt als ISO 9001- en ISO 14001-gecertificeerd bedrijf kwaliteit hoog in het vaandel. Om een optimale en continue kwaliteit te garanderen, worden de profielen industrieel op lengte gecoat en vervolgens uitgehard. Het geautomatiseerd inrollen van de bijpassende dichtingen waarborgt een uitstekende lucht-, wind- en waterdichtheid. Tot slot wordt tijdens het productieproces elk gecoat profiel gecontroleerd op kleur, glans, krasvastheid en hardheid.